Nyhetsbrev 5 (Juli), 2021

Vid framtida avbrott på leveranser av el och/eller varmvatten/värme

Med anledning av det elavbrott som inträffade i Ellevios när som påverkade Vällingby måndagen den 12 juli vill styrelsen att ni tar reda på fakta och undersöker innan ni ringer Riksbyggens felanmälan eller styrelsen. Försvinner elen i er lägenhet, kolla först om lyset fungerar i trapphuset, eller hos er granne/grannar. Om det inte lyser i trapphuset eller hos era grannar så lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm i t.ex. mobiltelefonen via internet eller via klassisk radio på frekvensen 103,3 MHz. Sveriges Radio P4 Stockholm är kris- och beredskapskanal i Stockholm och informerar om t.ex. elavbrott. Ni kan också gå in på Ellevios hemsida för avbrott- och störningsinformation (Ellevio är elnätsleverantör i Vällingby och har alltså hand om elnätet) och undersöka om det är ett avbrott som drabbat fler. Riksbyggens felanmälan sitter i Kalmar och har ingen kännedom om vad som händer i Vällingby och föreningen får betala för onödiga utryckningar av jour eller fastighetsskötare.

Ovanstående gäller även vid bortfall av varmvatten/värme. Leverantör av fjärrvärme till föreningen är Stockholm Exergi och de har också en hemsida för avbrott- och störningsinformation. Undantag är bortfall av värme under vinterhalvåret.

Tvättstugan

Styrelsen har uppdaterat reglerna för hur man lämnar tvättstugan efter sig när man tvättat färdigt. Grannföreningen kommer också lämna ut dessa regler till sina medlemmar. De uppdaterade reglerna finns anslagna i tvättstugan och på föreningens hemsida via Boendeinfo/Gemensamma utrymmen inomhus/Tvättstugan (direktlänk).

Uthyrningslägenheten

Med anledning av lättnade restriktioner och fler som fått sitt vaccin, medför detta att vi åter kan börja träffas mer normalt. Då kan ju övernattningen ske på annan plats än er lägenhet. Så passa på och hyr föreningens uthyrningslägenhet för er släkt och era vänner. Bokningsansökan finns på hemsidan.

På förekommen anledning måste ni ha en framförhållning på minst 3-4 dagar vid bokningen, styrelsen har ingen möjlighet att administrera detta snabbare.

Styrelsen vill också sända en hälsning med en önskan om att alla får en fortsatt skön sommar och en trevlig semester.