Nyhetsbrev 3 (Maj), 2021

Angående avspärrningarna runt Duvedsvägen i måndags (3 maj)

Med anledning av att ett våldsbrott med polisingripande nyligen skett i vår förening uppmanar vi alla boende att vara extra observanta på vad som händer i våra trapphus.

Var vaksamma på obehöriga personer i våra byggnader och framför allt släpp inte in någon som inte kan verifiera sitt besök i huset. Fråga gärna vilket ärende dom har eller vem de ska besöka.

Våld mot närstående är ett utbrett samhällsproblem idag. Statistik visar dessutom att våldet har ökat under pandemin. Eftersom våld i nära relationer oftast sker bakom stängda dörrar kan det vara svårt att upptäcka.

Vid misstanke om bråk eller att våld förekommer hos någon granne; Agera, det kan rädda liv. Ring polisen när misstankar finns. I ett pågående skeende så ring polisen via SOS Alarm på larmnumret 112. Det är viktigt att poängtera, att du inte behöver vara säker på vad det är som inträffar för att ringa larmnumret 112. Hör du skrik, smällar eller något som kan vara kopplat till brott så ringer larmnumret 112. Du skall inte heller vara rädd för att ringa, operatörerna på SOS Alarm gör alltid en bedömning av omständigheterna.

Meddela styrelsen när det förekommer onormalt spring eller om det det ofta är främmande människor som rör sig i trapphusen. Detta kan bero på flera saker, t.ex. prostitution, drogförsäljning eller annan olaglig verksamhet. Kontakta styrelsen då på e-post: hektografen2@protonmail.com

Mer information finns att läsa på www.huskurage.se

Om www.huskurage.se: I Sverige dödas ca 20 personer årligen av sin nuvarande eller tidigare partner och vart tionde barn lever i ett hem med våld. Våld mot närstående klassas som ett folkhälsoproblem och som en epidemi av WHO. Utsattheten för våld drabbar både kvinnor, män, barn, hetero- homo- bi och transpersoner. Nu är det hög tid för Sveriges alla bostadsrättsföreningar att införa Huskurage – det kan rädda liv!


Boendeinformation (nu till något roligare…)

Erbjudande från organisationen Bostadsrätterna

Vår bostadsrättsförening är medlem i organisationen Bostadsrätterna, som erbjuder nedanstående medlemsförmåner till alla bostadsrättsinnehavare. Läs mer och ta del av erbjudandena här.

  • Juridik: Bostadsrätterna har valt att ingå ett samarbete med juristbyrån Fenix Juridik. De erbjuder alla boende i Bostadsrätternas medlemsföreningar 20 minuters kostnadsfri familjejuridisk rådgivning och 25 procents rabatt på samtliga juridiska tjänster därefter.
  • Säkerhetsdörr: Genom vårt avtal med Secor erbjuds alla boende i Bostadsrätternas medlemsföreningar hela 15 procents rabatt på er beställning av Daloc säkerhetsdörrar inklusive installation av dörren.
  • Alarm: Alla boende i Bostadsrätternas medlemsföreningar får Sector Alarms startpaket för lägenhet med kamera- och rökdetektorer för 0 kr (rekommenderat pris 3 490 kronor). Du får även 9 procents rabatt på månadskostnaden.

Påminnelse

Snart kommer containern att finnas tillgänglig vid Duvedsvägen 5 där ni kan bli av med grovsopor. Observera att elektronik och el-apparater samt miljöfarligt avfall inte får slängas i containern. Detta avfall måste ni själva åka med till återvinningscentralen i Bromma eller Lövsta. Container kommer att finnas på plats från och med fredagen den 28 maj till och med söndagen den 30 maj.