Nyhetsbrev 1, 2024

Föreningens stadgar

Styrelsen arbetar just nu med att ta fram nya aktuella stadgar för föreningen som är anpassade till de lagändringar som gjorts i bl.a. Bostadsrättslagen. Ni kommer inom kort få dessa utskickade till er per e-post. För att anta nya stadgar krävs 2 stycken stämmor. Vi kommer därför kalla till extra stämma under våren.

Lokalen Duvedsvägen 13 ( f.d. Charm Spa )

Nu har vi äntligen fått en hyresgäst till lokalen. Vegan Skin heter skönhetssalongen som flyttar in. Den finns idag etablerad på Lyckselevägen. Gå in redan nu på hemsidan Veganskin.se och boka tid. Det föreligger en del renoverings-och anpassningsarbeten som måste göras innan den är klar för inflyttning. Trolig öppning av verksamheten blir i mitten av april.

Insamling matavfall

Alla har nu fått eller blivit erbjudna ställning och papperspåsar för matavfall. När det behövs påfyllning av papperspåsar kommer dessa finnas att hämta i tvättstugan, rummet till vänster om bokningstavlan.

Renovering av fasader och fönster

Riksbyggen som styrelsen har utsett att vara projektledare och driva det omfattade projektet med att renovera fasader, byte av fönster samt eventuella andra behov som framkommer vid besiktningarna. Information om de pågående arbetena kommer att delges på den extra stämma som nämns i ovanstående stycke.

Bostadsrättsförsäkringen

Benämns även som bostadsrättstillägget. Denna försäkring har alltid upphandlats kollektiv av styrelsen för samtliga medlemmar. Ni behöver därför inte innefatta den i er egen hemförsäkring. Bostadsrättsförsäkringen ersätter allt som går sönder på det som ni har underhållsskyldigheter enligt stadgarnas § 26, 27 och 28. Självrisk tillkommer alltid. Folksam är det som gäller fram till 30 april

Inglasning av balkonger

Eftersom inglasning kräver styrelsens godkännande samt bygglov kommer styrelsen neka alla ansökningar samt meddela byggnadsnämnden att dom avslår inkommande ansökningar. Detta med anledning av pågående projektering med fasadrenovering.

Andrahandsuthyrning

Styrelsen kommer nu att aktivt kontrollera otillåten andrahandsuthyrning. Vi vet att detta förekommer i olika former och kommer därför kontakta lägenhetsinnehavare där vi har misstankar om att detta sker. I samband med detta kontrolleras också vilka som bor och är skrivna i lägenheten.

Går du i renoveringstankar – Kontakta alltid styrelsen innan du börjar

Den 1 januari 2023 ändrades bostadsrättslagens bestämmelser kring renoveringar, åtgärder och förändringar inom en bostadsrätt/ lägenhet. Lagändringarna gör att fler behöver ansöka om tillstånd. Kontrollera alltid med styrelsen innan ni påbörjar renoveringen.

Uthyrningslägenheten

Just nu finns många lediga tider att hyra lägenheten. Snart är det Påskhelg, passa på att boka för era gäster.