Nyhetsbrev 1, 2023

Går du i renoveringstankar – Kontakta alltid styrelsen innan du börjar!

Den 1 januari 2023 ändrades bostadsrättslagens bestämmelser kring renoveringar, åtgärder och förändringar inom en bostadsrätt/ lägenhet. Lagändringarna gör att fler behöver ansöka om tillstånd.

En bostadsrättshavare måste från och med den 1 januari 2023 söka tillstånd för ändring av befintliga ledningar såsom avlopp, värme, elledningar, ventilationskanaler eller vatten vilket utgör väsentliga förändringar i lägenheten. Köks- och toalett-badrumsrenoveringar påverkar alltid befintliga ledningar och kräver därför styrelsens tillstånd. Tillstånd behövs Inte för målning, tapetsering och läggning av nya golv

Lokalen Duvedsvägen 13 ( f.d. Charm Spa )

Från 1 januari är lokalen i föreningens ägo och lokalen ska hyras ut igen. Styrelsen sade upp kontraktsinnehavaren på grund av obetalda hyror. Vi har nu anlitat en mäklare specialiserad på lokaler för att hjälpa till med att hitta en lämplig hyresgäst. Det föreligger en del renoveringsarbeten som måste göras innan den är klar för inflyttning av ny hyresgäst.

Våra nyproducerade lägenheter

Nu är den sista lägenheten såld. Nu har vi 10 stycken nya medlemmar i föreningen. Byggkillarna håller nu på med städning och borttransport av överblivet byggmaterial.

Kommande underhåll med fasader och fönster

Styrelsen håller på med att intervjua presumtiva konsulter som ska hjälpa oss att driva detta stora projekt. Målet är att vi kommer att skriva kontrakt med den utsedde innan sommaren. Därefter börjar konsultens arbete med att projektera och upphandla de entreprenörer som ska utföra renoveringen. Vi hoppas på en byggstart i kvartal 2, 2024

Andrahandsuthyrning

Styrelsen kommer nu att aktivt kontrollera otillåten andrahandsuthyrning. Vi vet att detta förekommer i olika former och kommer därför kontakta lägenhetsinnehavare där vi har misstankar om att detta sker. I samband med detta kontrolleras också vilka som är skrivna i lägenheten.

Hushållssopor och insamling matavfall

Från 1 januari är det obligatoriskt att samla in matavfall i Stockholm Stad. Styrelsen har med anledning av detta köpt in nya sopskåp som kommer att ha en särskild lucka för matavfall. Starten av detta blir troligen under april. De nya sopskåpen kommer ha låsta inkastluckor där portnyckeln ska användas. För er som bor på Härjedalsgatan 39 och 41 kommer sopnedkasten slopas i samband med detta och ni får ett sopskåp placerat i närheten av port 41. Papperspåsar för insamling av matavfall kommer tillhandahållas gratis. Vi återkommer senare i vår med mer information.