Nyhetsbrev 4 (2019)

Styrelsen vill på detta sätt informera om aktuella händelser i föreningen, samt skicka en hälsning med önskan om en skön sommar och semester!

Inbrottsrisken ökar under sommaren

Under sommaren och semestertider så ökar antalet inbrott i lägenheter och förråd. Styrelsen önskar därför er medverkan att bevaka att portar och källardörrar verkligen går i lås. Vi har tyvärr redan råkat ut för förrådsinbrott på Duvedsvägen 15. Ett antal boende fick där sina förråd besökta av tjuvar. Boenden i föreningen har också under senaste tiden informerat styrelsen om att låskolvar har satts ur spel med hjälp plast och pappersbitar. Ser ni något sådant så ta omedelbart bort detta och informera styrelsen om plats och tid.

Avgiftshöjning

Enligt budgetbeslutet för verksamhetsåret 2019-2020 har styrelsen beslutat att höja avgiften med 2% från och med den 1 juli. Denna höjning följer den plan som styrelsen antog vid föreningens bildande.

Hyreshöjning

Hyresförhandlingen för boende i våra hyresrättslägenheter är nu färdig med hyresgästföreningen. Hyran höjs med 1% från och med den 1 juli.

Skräp och fimpar

För allas vår trevnad, och nu efter vårstädningen både inne och ute, vill styrelsen framföra denna uppmaning: Släng inte fimpar från fönster och balkonger, samt att inte slänga fimpar på gården eller framför portarna.

Skräp utanför våra sopskåp

Vi vill också påminna om att det inte är tillåtet att ställa kartonger eller andra sopor vid våra sopskåp eller i källargångar. Detta kostar föreningen onödigt stora belopp under året. Kartonger kan ni lämna i de ”gröna burkarna” på återvinningsstationerna, som det finns ett antal av i vårt grannskap. Grovsopor lämnas lämpligast på återvinningscentralerna i Bromma eller Lövsta.

Uthyrningslägenheten

Passa på och hyr föreningens uthyrningslägenhet för era sommargäster. Ansökan om bokning skickas på den nya e-postadressen: hektografen2@protonmail.com, alternativt via hemsidan.